joi, 1 decembrie 2016

Lucru în echipă. Socializare. Implicare în comunitate

Festivalul de jazz si blues- Brașov, 2016 
de Miruna Tudor

 ,, Lucru în echipă. Socializare. Implicare în comunitate.” Acestea sunt motivele invocate de voluntari pentru a justifica dorința lor de a participa la Festivalul de jazz și blues. 

Acesta a avut loc in perioada 24-26 noiembrie la Brașov și a atras atenția multor pasionați de muzică. 

Benga Ana și Betrăreanu Karla Maria, voluntare în cadrul festivalului, explică: ,, Posibilitatea de a fi aici este un adevărat plus în viața noastră: avem șansa să ajutăm oameni în timp ce facem ceea ce ne place- ascultăm muzică.” 

Pe de altă parte, Vlad Poustovan și Vlad Popa susțin că participă ca voluntari ,, în vederea pregătirii pentru viitor”. 

Astfel de evenimente aduc la un loc persoane cu interese comune: atât participanții propriu-ziși, cât și voluntarii împărășesc plăcerea de a asculta muzică bună și de a interacționa. Muzica te deschide, te face mai receptiv la tot ceea ce este în jurul tău. 
Astfel, diferitele idei și mentalități nu mai sunt transmise prin cuvinte, ci prin note muzicale. 

Organizarea festivalului în Brașov aduce orașul în linia orașelor de o importanță culturală majoră din țară. 

În cadrul acestuia, trupe din SUA, Italia, Marea Britanie și multe altele au fermecat publicul. Conexiunea legată între spectatori și cântăreți a determinat mulțimea să se ridice în picioare și în unele cazuri să danseze. Energia pozitivă transmisă de cei de pe scenă determina ca chipurile celor ce părăseau evenimentul să fie luminate de un zâmbet larg. 
Trupa din Statele Unite ale Americii, The Jimmys, susține că organizatorii evenimentului au fost profesioniști, planificarea festivalului fiind de excepție. ,, România ne-a impresionat în mod plăcut: ne-au plăcut oamenii și... mâncarea.“ 
Festivalul de jazz și blues a oferit publicului brașovean ocazia de a participa la un eveniment cultural de importanță națională, invitație la care s-a răspuns clar afirmativ.