marți, 27 decembrie 2016

Lecţii pe care le-am învăţat la TED2016

Privind conferinţa TED2016 ca un ansamblu, putem observa temele abordate pe parcursul acesteia: 

1. Suntem pregătiţi pentru marele moment. Speakerii au vorbit despre evoluţia omenirii şi realizările umanităţii de-a lungul timpului. Toţi susţin că omenirea este gata pentru următorul pas - fie acela oprirea poluării , conectarea întregii umanităţi la internet sau călătoriile interstelare – dar că trebuie realizat prin unirea forţelor statelor lumii , că trebuie să fie un proiect colectiv. 

2. Triumful poate veni şi din lucruri mărunte. Speakerii au vorbit despre importanţa ideilor mici şi aparent neînsemnate , dar care pot duce la un rezultat glorios. 

3. Căutarea justiţiei rasiale. Arhitectul Michael Murphy prezintă ideea unui memorial în Montgomerz , Alabama , pentru a comemora istoria ascunsă a injustiţiei rasiale din Statele Unite ale Americii. 

4. Minunea trecutului. Un pentalog, un arheolog şi un istoric au urcat pe scenă anul acesta. 

5. O atitudine nouă privind schimbările climatice. 2 specialişti îşi prezintă părerea asupra schimbărilor climatice , iar atitudinea lor a surprins prin pozitivism. 

6. Realitatea este plictisitoare; să încercăm altceva. 

Publicul a putut viziona o varietatea de filme, toate extrem de interesante. Publicul a fost plăcut surprins de marea varietate de subiecte abordate în acest an, toate discursurile fiind susţinute cu măiestrie de speakerii cu grijă aleşi de organizatori. Conferinţa din acest an, putem concluziona, a fost un adevărat succes.


Autor: Miruna Tudor