luni, 31 octombrie 2016

Studenţii din Siria explică de ce organizează un eveniment TEDx în campusul lor din Siria

Conflictul din Siria durează de peste 50 de ani. 


Sirienii au pierdut atât de multe în acest timp - cei care nu şi-au pierdut viaţa şi-au pierdut o parte din ea din cauza unei case dărâmate, unei cariere ruinate sau a unei familii distruse din cauza separării sau a morţii. Dar pentru mulţi sirieni, ceea ce s-a pierdut de fapt este speranţa. 
În 2015, un grup de studenţi ambiţioşi, studiind la YPU ( Yarmouk Private University), având între 20 şi 22 de ani, hotărăsc să organizeze primul TEDxYPU. 

Motivele lor sunt clare: doresc să aducă o rază de speranţă în tristeţea ce le umplea ţara. 
Tinerimea siriană are acces limitat la oportunităţi. 
Studenţii din Damasc au nevoie de inspiraţie şi scopul organizării evenimentului este de a le-o oferi. 

În ciuda întâmplărilor din ultimii ani din Siria, vor să continue să spere la ce se poate mai bun. Nu este uşor să inspiri asta studenţilor, dar tinerii organizatori sunt hotărâţi să încerce să o facă prin intermediul discursurilor şi ideilor împărtăşite. 

Au lucrat 7 luni la organizarea evenimentului şi au adunat un incredibil grup de sirieni pentru a fi speakeri - oameni din cele mai diverse domenii au fost chemaţi să vorbească în faţa studenţilor. 

Au invitat pe scenă atât persoane din oraşul lor, cât şi persoane din afara ţării care să se alăture prin Skype. 

A fost primulul TEDx ţinut într-o universitate din Siria, iar echipa organizatoare este convinsă că va avea un impact pozitiv asupra spiritului oamenilor.

Ca toate celelalte evenimente TEDx, acesta nu are o natură politică, concentrându-se pe aducerea împreună a comunităţilor şi împrăştierea de idei. 
Intenţia voluntarilor este o declaraţie către întreaga lume: sirienii încă mai au speranţă!
autor: Miruna Tudor