miercuri, 6 aprilie 2016

Daria Iştoc: O lume cufundată în idei


Daria Iştoc
Content Producer TEDxBrasov
În cadrul TED2016, directorul executiv TEDx Jay Herrati discută despre importanța răspândirii intraculturale a ideilor, și despre complexitatea și extinderea la careTED a ajuns. 

TEDx si TED sunt o rețea de 15,000 de evenimente desfășurate în 170 de tări diferite, care, aducând în aceeași sală oameni și idei, reușesc să creeze magie. 

La baza acestor evenimente se află o echipă de oameni, insuflați cu determinare și convingerea că, împreună, pot crea o lume mai bună, mai dezvoltată, ce va avea o din ce în ce mai mare deschidere către o masă nestârșită de informații. 

Jay Herrati subliniază unicitatea acestor evenimente, prin poziționarea lor, uneori mai deosebită, precum Centrul Nuclear din Geneva, o închisoare din Nigeria, sau în vârful unui munte din Italia. 

Principiul TEDx este acela al ideilor ce merită răspândite, prin viu grai. 

Numărul TEDx-urilor a ajuns la o cifră impresionantă, astfel încât ar fi necesari trei ani, ca interval de timp, pentru a le viziona pe toate. 
Problematica lui Jay Herrati este cum se poate ajunge la atingerea deplină a potențialului acestor idei? 

Cum pot fi traduse, comunicate și organizate TEDx-urile de-a lungul întregii lumi? 

Ei bine, este necesară selectarea unui subiect, precum alimentația, corpul uman sau arta, care, de la idee la idee, de la problematică la problematică, ajunge la formarea unei inteligențe colective impresionante. 

TEDx, cu toate că este la început, este cel mai bun mod de receptare și de exprimare a unei idei, care le capteaza și le modifică astfel încât să poată fi disponibile unui număr cât mai ridicat de persoane, având ca scop atingerea titlului de cea mai mare rețea de răspândire de idei, așa că, în caz că nu știați ce este TEDx până acum, este momentul să vă așezați comod și să începeți să captați gândurile sonore ale unor oameni cărora nu le-a fost teamă să le exprime.