sâmbătă, 26 martie 2016

De ce fac oamenii voluntariat?

Ce este acel ceva ce face o persoană să-şi dedice timpul şi să depună efort pentru o activitate fără să aştepte bani în schimb? 

În întreaga lume există oameni care îşi dedică luni întregi din viaţa lor pentru a face o activitae posibilă şi există oameni care îşi dedică doar câteva luni sau săptămâni.
Diferenţa dintre aceşti oameni nu contează pentru că fiecare om este capabil să se implice în ceva când vrea el. Ar trebui să fim mai atenţi la această comunitate, această cultură a voluntariatului şi să vedem ce putem lua de aici şi implementa în viaţa noastră de zi cu zi pentru a schimba lumea.

Voluntariatul ne dezvoltă capacitatea de a le preda altor oameni ceea ce noi am învăţat. Dacă ne lovim de ceva ce ne stârneşte cu adevărat interesul, ceva ce ne pasionează şi ceva ce ne umple sufletul de entuziasm, nu ar trebui să aşteptăm ca alţii să preia iniţiativa. Trebuie să păşim înainte şi să luăm atitudine. 
Banica Ioana-Alexandra
Content Producer TEDxBrasov
În societatea de astăzi e foarte uşor să credem că nu suntem capabili să organizăm o activitate sau că nu vom avea profit din ea. 
Dacă aruncăm aceasta idee comercială la o parte, singurul lucru cu care rămânem este un proiect de voluntariat şi pentru a organiza o activitate trebuie să ne împărtaşim ideile, cunoştintele, experienţa, pasiunea şi distracţia. 

Dacă dedicăm timp şi depunem efort pentru ceva fără să aşteptăm bani în schimb este pentru că ne place ceea ce facem.