luni, 28 septembrie 2015

Alexandru Benko: Energie verde regenerabilă

3 în 1. Imagine interactivă cu 3 filme TEDxBraşov.
Omul de afaceri ecologist ing. Alex Benko (video dreapta) plantează copaci în locuri unde nici iarba nu creşte dar nici porumbul şi nici cartoful sau grâul….. 

Ing. Alex Benko plantează copacii respectivi în locuri mlaştinoase improprii culturilor agricole. Copacii nu produc însă fructe ci produc energie. 

Copacul de care vorbeşte în video TEDxBrasov ing. Alex Benko este salcia energetică suedeză. 

Într-o lume în care suntem nevoiţi să ţinem pasul cu automatizarea şi robotica avem nevoie de tot mai multă energie. Şi daca această energie este verde, se şi regenerează de la an la an în mod “automat” este clar că ing. Alex Benko împărtaşeşte la TEDxBrasov chiar o mare idée. 

Însă ca această idée mare să prindă rod în oraşe precum Braşov, Cluj…avem nevoie, aşa cum afirma Christian Macedonschi (video din stânga), de o structură modernă de conducere, de SMART CITY. 

Avem nevoie de oameni care înţeleg că noile căi comerciale trec prin broadband…..sau, aşa cum susţine profesorul de comunicare Dumitru Borţun (video din mijloc), avem nevoie de oameni moderni pentru a clădi o societate modernă deoarece, iată............ 
..........motivul e simplu
nu putem să clădim o societate modernă cu oameni pre-moderni.

Sunt Tibi Ruczui şi vă doresc 
Vizionare plăcută!