sâmbătă, 25 iulie 2015

5 sfaturi pentru o viață mai creativă

Creativitatea e la fel de importantă în educaţie ca scrisul şi cititiul (Sir Ken Robinson).

Dacă încercaţi să rezolvaţi o problemă dificilă, e nevoie de un grup divers de oameni cu capacitaţi intelectuale diverse. Mellody Hobson spune că ai nevoie de curaj în faţa culorii pielii. 

Elizabeth Gilbert spune ca ceea ce ai de facut, de repetat cand iti pierzi curajul este: nu iti fie teama. Nu fi speriata. Pur si simplu fa-ti treaba Continua sa iti faci partea, oricare ar fi ea. Daca esti dansator, atunci danseaza. 

Kirby Ferguson  spune: "Cred că asta-i ce facem în esență. Creativitatea noastră vine dinafară, nu dinăuntru. Nu suntem auto-fabricați. Suntem dependenți de alții, și admițând asta față de noi înșine nu este acceptarea mediocrității sau non-originalității. E o eliberare din prejudecățile noastre, și un imbold să nu ne așteptăm la atât de mult de la noi înșine ci pur și simplu să începem."

Phil Hansen spune ca: "Limitările par a fi cele mai nepotrivite mijloace pentru dezvoltarea creativităţii, dar poate că sunt cele mai potrivite pentru a ne scoate din rutină, pentru a reevalua categorii şi a sfida normele acceptate. În loc să dorim să păstrăm prezentul, poate că ne putem reaminti zilnic să păstrăm restricţiile."  
How to Tap Into Your Creativity: Tips from TED Talks
5 tips for living a more creative life:
Posted by TED on Thursday, July 23, 2015