duminică, 3 mai 2015

Cum popularitatea la TEDx vine peste noapte?

Aici vedeţi două discursuri TED şi TEDx
uimitoare despre leadeship.
Peste 600.000 şi peste 20.000.000 vizualizări
Fiecare doreşte să fie popular. 
Asta ţine în special de ADN, de biologie şi mai puţin de ego, de psihologie sau psihiatrie. În noul context în care Internetul reduce punctual globul la dimensiunea unui sat sau chiar la dimensiunea unui trib dorinţa fiecăruia se poate materializa practic peste noapte. Din ce in ce mai mulţi oameni, de pe tot globul, realizează că cea mai buna scenă care-ţi dă posbilitatea ca peste noapte să ajungi ca şi un adevărat rock star este scena mare TED Global şi scena mica TEDx, şi ea tot o scena globală graţie organizatorilor de pe plan local, graţie Internetului şi a filmelor video. 

Avem deja o bază de date perfectă cu videoclipuri. 
Chiar pe acest Blog avem deja câteva sute de filme TED si TEDx traduse în limba română. Oricum fie de aici de pe Blog, fie din baza de date de la TED, putem să vedem oameni carismatici şi inteligenţi. Putem să urmărim, dacă dorim să descifrăm tainele popularităţii, criterii precum: numărul de vizionări, de Like-uri, de comentarii, pentru fiecare vorbitor în parte. De exemplu, din punctul meu de vedere, al
Titiana Maria Morariu
unui curator TEDx, fiecare om doreşte şi poate să fie popular. Pe ierarhia nevoilor umane, desenată de Maslow, sub forma de piramidă, nevoia de autorealizare e mult mai importantă decât nevoia de SEX. 


Şi atunci hai să vedem cum fiecare poate să ajungă pe o scenă TEDx. 
La TEDxBrasov e destul de simplu ca oricine să fie nominalizat sa vorbeasca pe scena TEDx. Trebuie doar să vină cu ceva nou sau, dacă nu, măcar să vină cu un nou mod de a vedea lucrurile. Va fi preluat rapid de o mică echipă de analişti de conţinut aplicaţie TEDx…..şi răspunsul vine foarte repede. 
Urmează apoi o etapă de cca. 6 luni, de training TEDx cu o echipă coordonata din Londra de Titiana Morariu. 
Şi cam asta e. 
Te pregăteşti 6 luni după un program riguros, urci şi vorbeşti pe scena TEDx. TED postează filmul tău, cu discursul tău TEDx şi peste noapte o să ai practic un şoc pentru că ajungi ca şi un rock star cu milioane bune de fani de pe tot globul. 
Din nimeni ajungi rock star. 
Peste noapte! Asta iţi oferă TEDx. O experienţă unică, peste noapte. Mai ceva ca sexul!
(Tibi Ruczui)