joi, 24 ianuarie 2013

Tristram Stuart: Risipirea scandaloasă a hranei pe plan global

Domnul din acest film TED ne vorbeste despre modul in care risipim fara mila alimentele.
Ca un adevarat Agent 007 domnul Stuart ia urma acelor rau_facatori care praduiesc si batjocoresc resursele pamantului si care momentan ca si cei mai multi producatori de droguri sunt la umbra palmierilor si nu la umbra unor pereti mai racorosi si mai intunecosi.
Prin urmare eu va recomand cu caldura sa urmariti activitatea acestui Agent 007 care demonstreaza conexiuni uluitoare si nebanuite intre mafia alimentelor din America de Sud si mafia din Europa.
Europa, a se intelege mafia din Europa, depinde in mare masura de milioanele de tone de soia din America de Sud......si ......demostreaza Agentul 007......aceste milioane de tone ne costa in mod indirect si pe noi. Factura, nota de plata, ne vine pe cai nestiute de economistii obtuzi scoliti la mari universitati.....si pe aceste note de plata scrie: pierederea biodiversitatii, despaduriri, incalzire globala, etc., etc.
Probabil ca e bine sau poate e si mai bine sa nu rispim nici mancarea dar nici ideile acestea TED, inclusiv ideea de baza din acest film, pentru ca tendinta de a rispi ideile e chiar mai daunatoare decat tendinta probata, demonstrata cu fapte, de Agentul 007 ca noi rispim pana si mancarea care se vede cu ochiul liber. Dar ceea ce nu se vede cu ochiul liber, din pacate, noi risipim mult mai mult si cu consecinte absolut dramatice. Viteaza schimbarilor, de toate felurile, e atat de mare, si inertia si sa-i spun prostia (?!), e atat de mare incat daca in acest moment noi nu pregatim generatia de maine sa actioneze intr-un mod cu totul si cu totul diferit decat actionam noi atunci vine un moment critic cand evolutia se transforma in involutie. Probabil, nu stim asta, am si atins acel prag critic. Si atunci singura noastra sansa este educatia intr-o maniera diferita, cu totul diferita decat o facem acuma. Dar va invit acuma sa urmariti aceasta scurta pleodarie pentru ratiune. Nu e vorba, nu va speriati, de Critica Ratiunii Pure.....sau de I. Kant. Acea era a ratiunii a apus...si poate poate si cu ajutorul tau, cu ajutorul meu, acele vremuri se intorc. Roata timpului se roteste. Gata!