joi, 9 august 2012

Unde suntem azi in secolul 21?

Zilele acestea citesc cartea iLeadership.
Autorul cartii Jay Elliot un colaborator apropiat a lui Steve Jobs este un ghid perfect ce conduce cititorul in minunata lume din Silicon Valley.

Parafrazand dictonul latin “Et in Arcadia ego” (si eu am fost in Arcadia, adica in Paradis) pot sa spun: Si eu am fost Silicon Valley ca si actionar in cadrul unei firme high tech. Din acest punct de vedere cartea lui Jay Elliot are pentru mine si o semnificatie pur lucrativa in special in cadrul proiectului Mini Chef Academy.
Insa pentru cititorul obisnuit sau pentru cititorul care cauta doar sa descifreze noile tendinte in conducere si in management cartea iLeadership ofera elemente-cheie care-l ajuta in definirea unei cariere stralucite si/sau in dezvoltarea unor produse si servicii de care societatea are nevoie.

Aceasta carte ca si oricare film TED cu care aveti prilejul sa va intalniti saptamanal, de regula in fiecare week-end, va proiecteaza “o existenta paralela” cu existenta cotidiana, lucrativa, pe care o duceti in mod obisnuit. Si aceasta asa numita “existenta paralela” si care evident nu face parte din perioada alocata somnului sau din perioada si mai scurta alocata visarii in somn, are o durata bine calculata (de cei care chiar au un success peste medie) de cca. 120 min.
Ca foarte multi nici nu stiu cu ce sa-si umple cele 2 ore disponibile pentru “existenta paralela” si din acest motiv se lasa furati probabil de mirajul TV sau de alte miraje larg disponibile in societate e foarte adevarat. Insa din fericire tocmai datorita acestui high-tech (computer, iPad, iPhone, etc.) pus la dispozitia noastra si de acest geniu Steve Jobs, comparat cu Michelangelo, noi avem in fata noastra niste oportunitati atat de fantastice incat chiar merita sa nu dormim si sa nu visam nici cai verzi pe pereti treji fiind.
EXERCITIU DE IMAGINATIE
Si ca sa poti intelege cu adevarat semnificatia acestor timpuri (de transformari gigantice) poti face ceva simplu apeland la tehnica modelarii.
Imagineaza-ti lumea inainte si dupa Gutenberg.
Asta e ceva mai simplu de facut. Dupa acest exercitiu de modelare cu plastilina mintii multiplica efectul Gutenberg cu cel putin 1.000 ori. Aici suntem azi gratie si lui Steve Jobs....