sâmbătă, 14 mai 2011

Despre Bucataria cuantica sau de ce "Niciun bucatar nu merita acest foie gras….."


La conferinţa Taste3, bucătarul Dan Barber vorbeşte despre o mică fermă din Spania ce produce foie gras într-o manieră etică.
Crescându-și gâștele într-un mediu natural, fermierul Eduardo Sousa personalizează genul de producţie alimentară în care bucătarul Dan Barber are încredere.
In orice caz dup ace urmariti acest film o sa doriti sa vedeti mai multi bucatari ca si  Dan Barber. 
O sa doriti doar...ca de vazut nu o sa vedeti pentru ca nu aveti cum pentru ca acesti bucatari inca nu exista.
Insa sunt sperante sa vedeti....
pe moment insa ...dupa cum spune Eduardo Sousa ....... "niciun bucatar  nu merita acest foie gras….."
Nici macar Ferran Adria, vecinul dumneavoastra, cel mai mare bucatar de la aceasta ora de pe planeta,  nu merita? (as intreba eu)
"Nici"! ar veni cu siguranta raspunsul din partea fermierului Eduardo Sousa.
In concluzie traim niste vremuri tare interesante 
despre care o sa vorbesc la evenimentul Thermomix Sunshine Club
de la Bucuresti, pe data de 29 mai, a.c.
Tema discursului meu va fi Bucataria cuantica...nu va fi vorba de a reInventa bucataria...ci va fi vorba de a o schimba din temelii!

Dupa opinia mea zarurile sunt deja aruncate!, adica deja nu trebuie sa ne mai punem problema sa alegem un drum sau altul, noi, fiecare in parte, am ales deja un drum. 
Si acest drum il conduce pe cel care deja a ales intr-un loc sau dimpotriva in alt loc.

Film trades in limba romana de Maria Mateescu  si Laszlo Kereszturi