sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ray Kurzweil despre cum tehnologia ne va transforma

In noul film TED inventatorul, anteprenorul şi vizionarul Ray Kurzweil (un hipiot din anii 1960) explică in detalii abundente şi fundamentate de ce, până în 2020, vom fi înteles cum functionează creierul uman şi, după încă 10 ani, nanorobotii vor lua parte în funcţionarea conştiinţei.
Desigur noi nu putem vorbi de schimbari de paradigma in societatea noastră (extrem de conservatoare) dar in schimb putem vorbi de o realitate care ne depaşeşte in mod matematic, precis, puterea de intelegere. 
In asemenea condiţii probabilitatea unei schimbari la noi ţine doar de apariţia unei minuni. Si sa recunoastem esoteristii de la noi, specializati pe anticiparea minunilor, pot pune de-o parte un asemenea film ca fiind total nerelevant. Sa recunoastem in acelasi timp ca Gradina e mare, incapatoare si gasim multe idei roditoare care de mai care...avem oricum de unde alege. Intre evoluţionism si creaţionism este iluzionismul...si hai sa vedem unde e iluzia urmarind acest nou si incitant film TED tradus in limba romana de  Juncu Andrei si Dragos Mitrica.