marți, 18 ianuarie 2011

Despre zmei și viitorul energiei regenerabile

In 1892 Tesla spunea: „Energia electrică este prezentă peste tot în cantităţi nelimitate şi poate conduce toate maşinile din lume fără a fi nevoie de cărbune, petrol sau gaze ...”. Si cu toate acestea noi stam cu mintea si protestam de ce ne scumpesc benzinarii viata. Pai poate asa ne vine mintea la cap prin protest. Mare prostie!  Si schimbarile de clima tot de asta sunt. In fapt nu există o criză a energiei, ci pur şi simplu o criză datorată ignoranţei. Culmea ignorantei este atat de mare incat cei care ei insisi descopera o sursa de energie libera.....isi oculteaza descoperirea. 
In fine....ce va fi va fi....si pe acest fundal de apocalipsa a ignorantei..... Ce altceva ar putea sa insemne ignoranta ca si rezultat concret, practic, tangibil ...pai Apocalipsa desigur. 
Dar sa revenim la filmele TED care incearca intr-o oarecare masura sa arate ca ignoranta, prostia,  nu este chiar o ciuma generalizata....
În această scurtă relatare, Saul Griffith dezvăluie invenția la care compania sa Makani Power lucrează acum: turbine-zmeu gigantice care generează cantități surprinzătoare de energie curată și regenerabilă.


Film TED tradus in limba romana de Victor D. si Laszlo Kereszturi.