luni, 10 ianuarie 2011

Schimbarea de paradigma in educatieSir Ken Robinson este o figură extrem de cunoscută în lume pentru ideile sale care crează condiţii în care talentele naturale ale copiilor se pot dezvolta.
Vă aduceţi aminte de filmul "Revolutionați învățământul!"?
Filmul de mai jos nu are o traducere in limba română dar are un film de animaţie care insoţeşte discursul şi astfel se sublinieaza idei care la fel ca şi acele de macaz ne pot schimba directia in care privim propria noastră educaţie dar si educaţia copiilor.
Va doresc sa trăiţi o nouă experienţă TED şi ....
.... Vizionare plăcută.PS

Daca doriti sa vedeti un nou film in care ideile sunt desenate spre a fi ceva mai vizibile va recomand sa urmariti si filmul postat dupa acest film.
Philip Zimbardo este profesor emerit de psihologie la Universitatea Stanford. A predat de asemenea la Yale, New York University si Columbia. Este co-autor al textelor clasice Psihologie si viata si Timiditatea, care, impreuna, insumeaza mai mult de 2 500 000 exemplare vandute. Zimbardo a fost presedinte al Asociatiei Psihologilor Americani si in prezent este director al Centrului Stanford pentru Politici Interdisciplinare, Educatie si Cercetare asupra Terorismului. A participat ca narator si realizator in cadrul serialul PBS Discovering Psychology.