vineri, 22 octombrie 2010

Tan Le: Căşti care îţi citesc undele creierului

Uimitoarea nouă interfaţă computerizată a lui Tan Le citeşte undele emise de creierul utilizatorului, făcând posibil controlul obiectelor virtuale şi chiar al aparatelor electronice fizice doar prin intermediul gândurilor (şi cu puţină concentrare). 
Ea foloseşte căştile pentru o demonstraţie şi vorbeşte despre extinsa lor aplicabilitate.
Este un film de vazut, extrem de interesant .....si daca ati experimentat deja cum sa va utilizati puterea gandului pe sisteme vii sau pe sisteme non-vii acest film o sa vi se pare si mai fascinant deoarece va va da o foarte mare incredere in a continua ceea ce deja stiati.
Va doresc vizionare placuta.
Pentru traducerea in limba romana apasati View subtitles.


PS Daca doriti sa dezvoltati impreuna cu Tan Le anumite aplicatii trebuie sa stiti ca acest lucru il puteti face. 
Mergeti pe web site-ul ei Emotiv si de acolo sunt sigur ca o sa va descurcati.
Potentialul co-operarii este fabulos.  Noi in Romania trebuie sa ne dorim cel putin sa descoperim acest potential. Noi inca nu ne dorim sa folosim acest potential nici macar in visele noastre. 
Noi trebuie sa evoluam de la mentalitatea "sa moara capra veciunului" la mentalitatea..."capra mea si cu capra ta sa dea multe caprioare". 
Atunci cand elita de la noi (si nu ma refer la elita politica care nu exista asa ceva) va intelege potentialul co-operarii si altfel decat prin magnifice bune intentii, calde-emotionante imbratisari si stralucite vorbe de duh...atunci DA! o sa avansam cu totii in Romania ceva mult mai repede decat un melc.