miercuri, 27 octombrie 2010

Stefano Mancuso: Sursa inteligenţei Plantelor

Plantele se comportă în feluri ciudat de inteligente: luptă împotriva prădătorilor, îşi maximizează oportunitățile de hrană ... 
Dar ne putem gândi la ele ca având într-adevăr o formă de inteligență proprie? Botanistul italian Stefano Mancuso  la fel ca şi doamna Marioara Godeanu  (distins biolog care cu filmele ei despre plante a facut înconjorul lumii in anul 1981) prezintă dovezi intrigante.


PS
Mulţumim şi pe această cale doamnei Nicoleta Cuteanu din Timişoara pentru ca ne-a readus in atenţie cercetările doamnei Marioara Godeanu. Aşa cum am incercat sa arăt in articolul dedicat lansării proiectului GetInspired.Tv "mai ştim si noi câte ceva".  Nu se ştie pana la urma cine pe cine copiază. Important e ca împreună cu Performantica si cu GetInspired.Tv noi cu toţii să ne creştem productivitatea nu cu 100%, nu cu 300% ci cu 4.000%. Noi împreună cu voi putem face asta şi o s-o si facem.
Pana la postarea filmului cu doamna Marioara Godeanu va invit sa urmariti noul film TED cu Stefano Mancuso vorbind despre  Sursa inteligenţei Plantelor.