duminică, 24 octombrie 2010

„Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc” — Malraux

Pentru ca sa intelegem in mod real profetia  lui Malraux (pentru ca este o profetie) e nevoie doar de o mica "preparare" de ordin semantic.
Ce inseamna religia? 
„Cuvântul «religie»  (de la religio,  «legătură»  [Malraux alege una din etimologii]) — spune Malraux — se referă la ceea ce îl leagă pe om de Cosmos,  de alţi oameni,  eventual de zei şi de Dumnezeu.  (…) Religia nu înseamnă nici ierarhie,  nici organizare instituţională. (…)  Faptul religios ţine,  pentru noi,  astăzi,  de domeniul metafizicii.”
„Secolul următor ar putea cunoaşte o mare mişcare spirituală: o nouă religie, o metamorfoză a creştinismului, la fel de imprevizibilă pentru noi,  cum a fost pentru filozofii Romei,  care au prevăzut sfârşitul, au crezut (au presupus) că va urma stoicismul,  nu s-au gândit la creştini.”
Suntem asadar in lumea parerilor. 
Tu cititorule ce parare ai? 
Te intereseaza un asemenea subiect? 
Eu cred ca da. 
Oricum o sa revin....
Pana atunci ...
In ce ma priveste o sa-ti spun ce parere am acum --- adica de la ce anume pornesc -----  in urmatorul material video gasit pe YouTube in care sufletul meu pereche (poate si al tau!!!) Bob Dylan ... vorbeste in modul muzical despre prezent - despre credinta  noastra in măşti si in vămi....
..... timpurile se schimba....
....si mod cert ne schimbam si noi ---- pentru întâia si întâia data în toata istoria umanitatii....ne schimbăm...
...dar iata prezentul ... iluziile noastre....sunt doar la un click distanta de noi....The times, they are a-changin
Va doreste o zi excelenta: