miercuri, 4 august 2010

Charles Leadbeater ne vorbeste despre explozia colaborarii creative


Să ne bucuram in continuare de un nou film TED deoarece avem din nou ocazia să vedem lumea prin "ochelarii" unui om inteligent. Si Charles Leadbeater are chiar si ochelari:-) dupa cum bine vedeti. El ne releva faptul ca inventii de multe miliarde de dolari (spre exemplu: bicicleta de munte) se realizeaza pur si simplu de oameni simpli si nu de cercetatori consacrati.

Daca cu inventia ta oamenii se pot juca in mod creativ si pot crea noi si noi aplicatii ("jucarii") atunci este inaltator.
Fondatorii de la Google (spre exemplu) imi permit mie (si la milioane de oameni) sa fac acest blog in mod Gratuit. Tot ei imi permit sa caut Gratuit informatia de care am nevoie.
Numai aceste doua elemente de gratuitate (ce izvorasc din mentalitatea abundentei) genereaza deja o explozie de idei si aplicatii creative.... pe care nu am putea sa le numaram (ideile si aplicatiile).

Insusi Brancusi (si care este un mare inovator) nu-si dorea altceva decat ca oamenii sa se bucure de "pietricele" lui precum se bucura copii de jucariile lor.

In discursul lui Charles Leadbeate din filmul de mai jos va fi vorba si de joc.
Urmariti acest film si bucurati-va de noile orizonturi care se deschid in fata noastra ...
Aceste orizonturi permisive, generate de mediul Internet, genereaza o noua mentalitate (mentalitatea abundentei).

...in acest nou context dupa cum spune un amic de al meu scriitorul Bogdan Heretoiu, jocul (si nu dansul cu nu stiu care institutie de factura mistica sau non-mistica) va fi elementul cheie in evolutia noastra.

Filmul este subtitrat si in limba romană, folositi View Subtitle."Inovarea sociala poate avea o mai mare importanta si un mai mare impact decat orice inventie tehnica sau stiintifica." (THE NEW REALITES, 1989 by PETER DRUKER).
In Jurnalul de blog puteti sa cititi cele 7 surse de inovare enuntate de P. Druker.